11.11 Alhama de Granada

Tarunhohtoisesta Alhama de Granadasta on puhuttu lähes kautta aikojen. Kaupunki kun sijaitsee strategisesti täydellisesti Malagan ja Granadan välimaastossa. Ja se kun roikkuu joenuomassa mahtavine näkymineen. Sieltä löytyy myös huikaisevat lämpimät lähteet jne jne.

Päivän aikana ajelemme ensin Velez-Malagan laaksoa pitkin ja kipuamme sitten bussillamme kohti Ventas de Zafarrayaa. Mistä jatkamme pitkin kauniita viljelmämaisemia Alhama de Granadaan. Bussimatka kestää noin puolitoista tuntia.

Perillä otamme pienet piristävät Plaza de la Constitucionilla. Lyhyt opastettu kävelyretki vanhassa maurilaisessa ja renesanssiajan kaupungissa seuraa, jonka jälkeen käymme kurkkaamassa luolia 1200-luvulta. Joita käytetty sekä vilja-aittoina että vankilakoppeina. Ja ken haluaa, voi vielä lähteä noin tunnin kävelylle (3km) alas raviiniin La Pantanete järvelle.

Lounastamme torilla, jonka jälkeen bussi jatkaa lämpimien lähteiden luo. Lähteethän ovat myös antaneet kaupungille nimen, al-hamma kun arabiaksi tarkoittaa ”lämmintä vettä”. Spahotellin tiloissa tutustumme roomalaisten aikoinaan perustamaan kylpylään joka myöhemmin muuntui arabialaiseksi kylpyläksi. Lähdevesi on luonnostaan huikeat +47C!!! Kun taas ulkosalla jokivarressa voit ilmaiseksi plutata +33C-asteisessa Las Pozas-lähteessä.

Kotimatka vie meidät Granadan ja Velez de Benaudallan kautta takaisin Almunecariin.

11.11.2019 Alhama de Granada (kaksikielinen suomi/ruotsi päiväretki) Lähtö kl.9.00 Hotelli Heliokselta – takaisin ollaan n. kl.18
Hinta: 55 euroa, sisältäen opastettu kierros ja lounas
Vähintään 17 osallistujaa (maksimissaan 25 kpl)

Ilmoittautumiset viimeistään 8.11.

Webbplats byggd med WordPress.com.

Upp ↑