11-18.6 2019 Vandra i Piemonte, Italien

En upplevelse för både ögat och smaklökarna! 

Den här vandringsresan går till Piemonte och Langhe Roero-området med sina världsberömda Barolo-viner och sin vita tryffel. Varje vandringsdag rör vi oss i ett underbart vackert vinlandskap med rötter i antiken och idag upptaget på UNESCO:s världsarvslista. När fötterna gjort sitt, får vi belöning i form av utsökta middagar och lokala viner.

Här tar befolkningen sina måltider på allvar! De lokalproducerade råvarorna och den omsorgsfulla tillredningen är grund för den fantastiskt goda maten. Det är ingen tillfällighet att SlowFood-rörelsen startade just här. Utöver vinerna är området även känt för sin hassel-nötsodling och staden Alba är t.ex. chokladfabrikanten Ferrero-Rochers och Nutellans hemstad.

Vi går på guidad mattur i Alba, provar viner på en vingård i Barolo, vandrar till Barbaresco och andra kända vinbyar och besöker Canelli som är centrum för det söta mousserande Spumante-vinet.  Alla vandringar går i maklig takt längs goda vandringsleder/-stigar i lätt terräng, men det finns inga krav på att delta i alla. Du väljer själv. Vår resa avslutas med ett par dagars ledigare program i Asti.

Anmäl dig här

Dagsprogram

1) Tisdag 11.6: Flyg till Milano (Malpensa) och vidare till Alba i Italien.

Du bokar dina egna flyg och kan således flyga in till Milano från olika håll under förmiddagen. Vi har träff ca 12-tiden, justerat efter allas flygtider. Sen åker vi gemensamt till Alba och vårt hotell, Hotel Savona (www.hotelsavona.com/). Vi checkar in och gör oss hemmastadda på hotellet. Efter den tidiga starten kan det var skönt att få vila ut under eftermiddagen. Möjlighet till gemensam middag på kvällen.

2) Onsdag 12.6: Vandring Roddi-Verduno-La Morra

IMG_3277Frukost på hotellet och kör vi till byn Roddi där dagens vandring startar. Vi vandrar genom naturskönt landskap fram till Verduno, en vandring på 4,5 km. I Verduno tar vi en timmes paus och hinner se oss omkring lite. Sedan fortsätter vandringen mot La Morra (4 km), dit vi anländer ungefär en timme senare. Vi har tid att äta lunch på egen hand och bekanta oss med byn innan det är dags för busstransfer tillbaka till Alba och vårt hotell. Möjlighet till gemensam middag på kvällen.

3) Torsdag 13.6: Alba

IMG_3273Idag bekantar vi oss med Alba och gör en guidad ’matvandring’ (Alba Food Tasting), då vi får smaka på några av områdets läckerheter. Eftermiddagen är ledig för egna strövtåg i staden. Det finns möjlighet att hyra cykel/elcykel för den som är intresserad av att ge sig ut på en tur. Möjlighet till gemensam middag på kvällen.

4) Fredag 14.6: Vandring Monforte d’Alba-Barolo

IMG_3291Vi åker till charmiga Monforte d’Alba och gör en rundvandring där till att börja med. Sedan startar vår vandring mot Barolo – en vandring på 4,5 km. I Barolo gör vi ett besök på Castello Falletti som inhyser ett annorlunda vinmuseum än de traditionella. Vid 14-tiden går vi vidare till dagens vinprovning och har tid att fräscha upp oss lite och eventuellt byta kläder om vi så önskar. Efter det avnjuter vi lunch med 4 olika viner och får också en guidad rundtur i vinhuset. Efter lunchen åker vi tillbaka till Alba. Möjlighet till gemensam middag på kvällen.

5) Lördag 15.6: Alba-Barbaresco

IMG_3320Idag startar vår vandring direkt från hotellet i Alba, då vi gör en 9 km:s vandring till byn Barbaresco, även den känd för sina fina rödviner. Vid ankomsten till Barbaresco har vi tid för lunch på egen hand och åker sedan tillbaks till Alba med buss. Resten av dagen fri.

6) Söndag 16.6: Alba-Canelli-Strada del Vino-Asti

IMG_3211Vi checkar ut från hotellet i Alba och åker till Canelli där dagens vandring påbörjas. Även idag vandrar vi 9 km. Ca. kl. 13 är vi tillbaka i byn och har då möjlighet till lunch på egen hand. På eftermiddagen gör vi en vinprovning på vinhuset Contratto och deltar också i den lokala vinfestivalen Canelli Vinacanta som går av stapeln här. Mot kvällskvisten kör vi till Asti och checkar in på vårt hotell.

7) Måndag 17.6: Asti

IMG_3174Ledig dag i Asti. Det finns för shopping för den som vill eller så kan man ströva omkring i stan och göra egna smakupplevelser. Gemensam middag inklusive viner på kvällen.

8) Tisdag 18.6: Hemresa från Italien till Finland.

IMG_3204Vi har ännu några förmiddagstimmar på oss att upptäcka Asti. Sen är det dags för oss att bege oss mot Milano och flygfältet för att åka hem.

Resedatum: 11-18.6.2019, tisdag-tisdag, 7 nätter/8 dagar

Resans pris: 1195 €/person i dubbelrum exkl flygresor.
Tillägg för enkelrum: 200 €/person.
Sista anmälningsdatum: 25 april 2019
Anmäl dig här

I priset ingår:

  • Transporter enligt programmet
  • 7 nätter på hotell inkl. frukost (Hotel Savona, Hotel Lis)
  • 1 lunch med 4 viner, 1 middag
  • Vandringar, vinprovningar och besök enligt programmet
  • Rese- och vandringsledare Marianne Kummel-Kunnas

I priset ingår inte:

  • Flygresor
  • Övriga måltider och måltidsdrycker
  • Reseförsäkring

Giltigt pass eller EU-identitetsbevis behövs! Rätt till ändringar i resans program eller pris förbehålls. Specialvillkor tillämpas på denna resa. Läs våra avbokningsvillkor.

Anmäl dig här

Webbplats byggd med WordPress.com.

Upp ↑