2.11 Setenil de las bodegas och ekologisk vinodling

Den andalusiska geografin är dramatisk och majestätisk och bjuder på många fascinerande upplevelser. För människorna har det gällt att kunna anpassa sig efter sin miljö för att kunna leva och bo.

I Setenil de las bodegas, strax norr om Ronda, har man helt ”bäddat in sig” i berget och skapat en egen byggnadsstil abrigo bajo rocas (~skydd under klippor), dvs man har utnyttjat bergets urgröpta fåror som hustak och skydd. Samhället och berget har vuxit ihop utan tydliga gränser. Ena stunden vandrar du längs gatorna och i den andra är du plötsligt inne i berget.

Efter att vi bekantat oss med byn, ätit lunch eller gjort en tapasrunda, är det dags för ett vingårdsbesök. Det tar några minuter med buss att komma till den ekologiska vingården Joaquin Fernandez där vi sedan får oss en rundtur och en tasting med 4 ekologiska viner samt iberiska tapas. Ronda-vinerna har den senaste tiden fått många utmärkelser för sin goda kvalitet och det finns möjlighet att köpa med sig eller beställa i gårdsbutiken.


2.11.2018 Setenil de las bodegas inkl. vingårdsbesök/tasting
Start kl. 9.00 från Hotel Helios, tillbaka ~19.00
Pris: 60 €/person, inkluderar buss och vintasting (4 ekologiska viner – Rosado, Roble, Merlot-Syrah och Igualado inklusive tapas)
Min. 17 delt, max 27.
Anmäl dig här OBS! senast 29.10.


 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: