9-10.11 Sevilla – Andalusiens kronjuvel (Anmälan sen 15.10)

Lonely Planet har utsett Sevilla till ‘Best in Travel 2018’. Det är en prestigefylld utmärkelse som inte getts till någon spansk stad tidigare. Sevilla är alltså staden som man ska besöka under det kommande året!

Sevilla är en förtrollande stad med ett enastående historiskt och konstnärligt arv att förvalta. Och samtidigt har den förvandlat sig till en livskraftig, modern stad utan att för den skull ha övergivit sina traditioner.

Vi gör tillsammans en rundvandring de centralaste delarna av staden, besöker katedralen, Torre del Oro och Plaza de España. Vårt hotell ligger centralt i Santa Cruz, den judiska och kanske mest pittoreska stadsdelen, endast 10 min promenad från katedralen och Reales Alcázares, de kungliga palatsen.  Det finns otaliga restauranger i närheten och vi äter middag tillsammans på någon restaurang som vi bokat på förhand.

På lördagen finns det också tid att på egen hand promenera, t.ex. utforska Santa Cruz med sina många små plazor, längs Guadalquivir eller i någon av de stora parkerna, eller besöka något av stadens välrenommerade konstmuséer. Under 2018 firas t.ex. 400-års jubileum till minne av barockmästaren Murillo, en av stadens och Spaniens stora konstnärer och som haft ett stort inflytande i Sevilla.

2018-05-14På vägen till Sevilla stannar vi i den lilla staden Estepa, som är Andalusiens ”julbageri”. Här tillverkas de kända polvorones och mantecados småbröden som absolut hör den andalusiska julen till. Alla bagerier går för högtryck inför jul för att kunna tillgodose den stora efterfrågan och det doftar jul i hela stan.

Vi åker chartrad buss och förfogar över vår egen tidtabell. Vi startar kl. 8.00 den 9 november och beräknar vara tillbaks vid ca 20.00 följande dag. OBS! Notera den tidiga anmälningsfristen!


SEVILLA (FULLSATT)
Datum: fre-lö 9-10.11.2018
Start fredag morgon kl. 8.00 från Hotel Helios, tillbaks i Almuñécar lördag ca 20.00.
Pris: 215 €/person i dubbelrum. 50€ tillägg för enkelrum. Priset inkluderar bussresa, logi på fyrstjärniga Hotel Fernando III  i stadsdelen Santa Cruz och i centralaste Sevilla. Därtill ingår frukost samt middag fredag kväll, och inträde till katedralen.
Min. 20 delt. max. 27.
OBS! ANMÄLAN SENAST 15.10.2018
Anmäl dig här


 

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: