27.2- 1.3 Cádiz och Jérez de la Frontera (3 dgr/2 nätter)

Det här blir kanske vårens höjdpunkt!?! En tredagars resa till Cádiz, Europas äldsta, fortfarande bebodda stad och till grannstaden Jérez de la Frontera, sherryns födelsestad, även känd för sin ridkonst och de ’balettdansande’  cartujano-hästarna.

Ankomstdagen gör vi en guidad promenad (till fots) genom de gamla stadsdelarna i Cádiz tillsammans. Och under torsdag kväll är vi på plats när den kända karnevalen, som lockar besökare från hela världen, har sin öppning. Det utlovas fyrverkeri och mycket musik, en blandning av flamenco, tango, pasodoble och folkmusik samt sydamerikanska rytmer. Olé!

IMG_0524Vårt hotell ligger i Jérez de la Frontera, ca 30 min från Cádiz. Här finns den välkända  Kungliga ridskolan som förvaltar den spanska dressyr- och ridkonsten. Vi skaffar biljetter till alla som önskar se den unika showen ’Cómo bailan los caballos andaluces’, en koregraferad uppvisning i 1700-tals dräkter, till tonerna av spansk musik och med inslag av klassisk dressyr och traditionella arbeten eller sporter som utfördes till häst.

Sherry är kanske Spaniens enda riktigt säregna vinstil. Det engelska ordet sherry kommer från ortsnamnet Jérez, som i sin tur har arabiskt ursprung. Vi besöker en stor bodega och får lära oss mera om druvorna och de olika sorterna av sherry, om traditioner och den för sherryn specifika solera-metoden. Och naturligtvis inkluderar besöket en tasting med tapas!

Följ med på en upplevelserik resa till ljusets kust, Costa de la Luz, där flamencon flammar till och den världsberömda karnevalen är i startgroparna!

Anmäl dig här  senast 10.2.2019


27.2- 1.3 CÁDIZ OCH JÉREZ DE LA FRONTERA (3 dagar/2 nätter)
Start kl. 8.00 ons 27.2 från Hotel Helios, tillbaks fre 1.3 ca ~20.00
Pris: 335 €/person i dubbelrum, tillägg för enkelrum 70€/person. I priset ingår:

  • 2 nätter på 4-stjärnigt hotell i Jérez de la Frontera på 10 min promenad från den gamla stadskärnan. Bufféfrukost, gratis wi-fi, minibar.
  • Guidad vandring i Cádiz + lunch
  • Guidad vandring i Jérez de la Frontera 
  • Flamenco lunch hos José
  • Wine and Brandy Tour (4 viner+tapas) på en sherry bodega i Jérez
  • Chartrad buss, reseledare

Valbar programpunkt (meddela i anmälan)

  • ”Cómo bailan los caballos andaluces” (~Så dansar de andalusiska hästarna). Föreställning på Kungliga ridskolan i Jérez.
    Pris: 21€/person, 13€ för pensionärer över 65.

Max. 25 pers, min. 18 pers. Begränsat antal enkelrum (4)

Anmäl dig här senast 10.2.2019


 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: