30.10 Tre gracer – Capileira, Bubión, Pampaneira

De ligger som ett pärlband på Barranco de Poqueiras östra sluttning, de tre pittoreska systerbyarna Pampaneira, Bubión ja Capileira, med en oslagbar vy utöver dalen och uppåt mot Veleta, en av Sierra Nevadas högsta toppar.

Den här dagen har du två alternativ att välja mellan. Du kan göra det till en vandringsdag eller ta mera tid på dig i byarna och åka buss mellan dem. Du avgör själv hur mycket du vill och kan röra dig.

1) Vi startar vår vandring i Pampaneira på 1010m höjd och tar först sikte på Bubión, dit vi har 1,5 km. Vi ser oss omkring, tar en paus, och fortsätter sedan mot Capileira som ligger ca 2,5 km framåt längs stigen. Den totala stigningen är ca 400 m och vi beräknar att det tar ungefär 2 h att gå hela sträckan på ca 4 km. Framme i Capileira äter vi lunch. Den som vill byter därefter till buss för returen till Pampaneira men den som ännu har krafter kvar kan vandra tillbaks till Pampaneira på motsatt sida av Rio Poqueira. Då blir den totala sträckan 9,5 km.

2) Vi börjar med att vandra runt i Pampaneira, som inte har mer än ca 300 invånare.  Här kan man ta sig en fika, besöka choklad- och karamellverkstäder, eller smaka på andra specialiteter som La Alpujarra är känt för:  t.ex. lufttorkad skinka, charkuterier, ostar, olivolja och marmelad/sylt av olika slag. Därefter åker vi buss uppåt med ett kort stopp i Bubión och sedan vidare till Capileira, där vi sammanstrålar med vandrarna och äter lunch på förbokad restaurang. Returen till Pampaneira sker med buss, efter att vi också haft möjlighet att bekanta oss med Capileira.

Ange i anmälan vilket alternativ du preliminärt är intresserad av. Det går att ändra sig på plats!

______________________________

Tre gracer – Capileira, Bubión, Pampaneira
Start kl 9.00 från Hotel Helios, tillbaka ca 17.30
Pris: 55€, inkluderar lunch
Min.-max. antal: 17-25 pers

Anmäl dig här senast 27.10
_____________________________

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

WordPress.com.

Upp ↑