Akveduktvandring och lunch på Casa Minerva

I Almuñécar finns det många spår efter romarna och nya hittas hela tiden. Men akvedukten är kanske det mest praktfulla och bäst bevarade byggnadsverket från den tid när staden hette Firmum Iulium Sexi.

Kom med på en akveduktvandring där du har möjlighet att se alla de sex sektioner som finns kvar av den ca 7 km långa sträckningen upp till till källan i Jéte. Och så får du lära dig mer om romartiden på iberiska halvön. Vi tittar först på de akveduktsektioner som finns i stadsmiljö och åker sedan upp till Torrecueva med lokalbuss för att ta oss en titt på den längsta delen på 130 m.

Vi äter lunch på Casa Minervas takterass i Torrecueva, med en storslagen vy över staden och bergen. Vårt värdpar, Ann-Marie och Rolf,  berättar om tropiska frukter, om de senaste 100 åren i Almuñécars historia och bjuder sedan på en fantastiskt god lunch.

För att få syn på de två sista sektionerna av akvedukten, vandrar vi hemåt mot centrum längs Rio Seco. Alternativt kan du också åka lokalbuss hem, om du inte vill promenera. Du bestämmer!

Kom ihåg att meddela ev allergier vid anmälan!

Vi vandrar i maklig takt, vandringen kräver ingen speciell utrustning eller klädsel, annat än bekväma skor. Dagssaldot (Los Cactus t/r) blir ca 6 km , om du promenerar hemåt. Du kan också välja att åka buss hem, då blir sträckan ca 3,5 km.


9.3/ 10.3/ 23.3  Akveduktvandring och lunch på Casa Minerva
Start kl. 9.15 från tapasbaren Los Cactus, tillbaka i stan 14.30 (eller ca 15.00 om du väljer att promenera tillbaks längs flodfåran).
Pris: 35 €, inkluderar lunch (20€) och lokalbuss
Min.-max. antal: 15-22 pers

Anmäl dig här senast 6.3, 7.3 resp. 20.3


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

WordPress.com.

Upp ↑