23.11 Córdoba sekä viininmaistajaiset Montillassa

Córdoban kaupungilla on ollut iso rooli sekä Espanjan että koko Euroopankin historiassa. Roomalaisaikaan se oli provinssipääkaupunki mutta 800-900 luvuilla Córdoban kukoistus oli huipussaan, kun Abd al Rahman III teki siitä kalifaattinsa pääkaupungin. Maurilainen Córdoba oli tuolloin koko Euroopan kaupankäynnin, teollisuuden ja tietotaidon ykköspaikka.

Ehkä voisi jopa väittää, että Córdoban suuruuden alku oli juuri Almunecarissa, kun Abd al Rahman I nousi maihin juuri täällä. Sama mies joka siis Ristikukkulan alla on patsaana. Toki hän nopeaan tahtiin siirtyi Córdobaan, missä sitten käynnisti maurilaisen kukoistuksen. 

Päivämme kuluu mukavasti Córdoban historiallisessa keskustassa, mm. Mesquitassa, Córdoban 700-luvulta peräisin olevassa moskeijassa, sekä sen lisärakennuksessa, basilikassa. Vaeltelemme myös juutalaisissa kortteleissa, Juderiassa, käymme synagogassa sekä ihailemme kaupungin kauniin tunnettuja sisäpihoja.

Córdobasta löytyy peräti kolme UNESCOn maailmanperintökohdetta:
* Mesquita basilikoineen
* historialliset korttelit Mesquitan ympäristössä
* Fiesta de los Patios (kukkaloistofestivaali sisäpihoilla)

Kotimatkalla pysähdymme Montillassa, Córdoban alueen viinikeskuksessa, ja vierailemme sikäläisessä bodegassa maistellen D.O.Montilla-Moriles viinejä. Monet niistä palkittuja. Alueen kuiva sherry on kuulemma nykyään melkein D.O.Jerezy-Manzanillan tasoista.


Lähtö: hotelli Helioksen edestä kl.8.00 – takaisin ollaan noin kl.18
Hinta: 70 euroa/henkilö, joka sisältää bussimatkan, sisäänpääsymaksut, viininmaistiaiset
Hinta: 60 euroa, jos Sinulla on Junta de Andalucian eläkeläiskortti (se vihreä), mikä oikeuttaa ilmaiseen sisäänpääsyyn
Vähimmäisosallistujamäärä: 18
Ilmoittautuminen viimeistään 19.11.2018


 

Annonser

WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: