Skriva och yoga

(flyer i pdf-format FINAL_flyer_skriva och yoga2020)

Under en vårvecka i Almuñécar gör vi det som vi älskar – vi yogar och vi skriver!

Vi gör en upptäcksresa in i oss själva, våra berättelser, våra drömmar och våra liv. Vi letar efter vår egen röst och ger oss själva tillåtelse att skriva. Vår handledare Ann-Luise Bertell ger oss övningar och individuell handledning i hur vi utvecklar vårt skrivande.

Veckan riktar sig till dig som känner att du vill skriva, att du har något du vill gräva i. Eller berätta en historia. Den lämpar sig för alla skrivsugna oavsett nivå eller erfarenhet.

I yogan kan vi landa i kroppen, stanna upp och lyssna inåt. Under vandringar i naturen och olika miljöer hämtar vi intryck och inspiration för vårt skrivande.

En kreativ, inspirerande och välgörande vecka för alla skrivintresserade!

Välkommen med!


Handledare

IMG_5972
Ann-Luise Bertell

”Jag är utbildad skådespelare men jobbar som författare, regissör och nu som dramaturg på Svenska Teatern i Helsingfors.

Har familjen i Vörå, tycker om yoga, att läsa böcker, resa och vara i naturen.”

Några ord om upplägget

Vi startar dagen med yoga för den som vill väcka kropp och sinne på ett mjukt och skönt sätt. Vi håller till på hotellets takterass och ser solen stiga upp över bergen i öster.

Efter frukost ger vi oss iväg till vår skrivarlya inne i Gamla Stan där vi har ett gammalt, charmigt hus i tre våningar inklusive takterass till vårt förfogande. Där jobbar och skriver vi fram till lunchen som består av fräscha, läckra tapas med mycket grönt och frukt samt dricka. Det är vår värd Brita som står för maten och hos henne i grannlägenheten kan man också boka in sig för massage eller aromaterapi om man så önskar.

Efter lunch finns det tid för eget skrivande, för siesta eller strandliv. Under veckan kan du boka in tid för individuell handledning med Ann-Luise.

Några dagar gör vi korta vandringar bland romerska akvedukter, i moriska  trädgårdar och natursköna miljöer. Ibland så att de inkluderar skrivövningar, ibland bara som rekreation och inspiration.

När mörkret lagt sig, kan den som ännu vill komma med på en kvällspromenad före middagen och stanna till på någon mysig bodega inne i stan. Spansk middag intar man i regel sent på kvällen. Hotellets middag infaller ca 20.30.

Mera information inkl exakta detaljprogrammet får du ca 1 mån före avresa.

Dagliga yogapass

Under skrivarveckan erbjuder vi dagliga yogapass på hotellets takterass. I regel om morgnarna mellan 8-9.00. Vi varierar mellan yin yoga och hathayoga (se nedan).
Passet vänder sig till dig som aldrig tränat yoga tidigare, såväl som till dig som är van utövare. Du kommer att ledas in i yogans hälsofrämjande värld på ett lugnt, instruktivt och tydligt sätt.

Hathayoga
Ordet Hathayoga är sanskrit; Ha betyder sol, Tha betyder måne och ordet Yoga betyder förening. Positionerna i Hathayoga förenar och balanserar energierna i sinne och kropp så du uppnår fysisk och psykisk hälsa och utveckling. Hathayoga leder till ökad kraft och inspiration, bättre balans, ökad medvetenhet om att vara i nuet och ökad förmåga till både koncentration och avslappning.
Yin yoga
Yin yoga är yoga då man håller en position under några minuter under avslappning. Alla positioner är sittande eller liggande på yogamattan. Yin yoga riktar in sig på bindväven, som förenar muskler och skelett.
Positionerna är mjuka och försiktiga och öppnar efterhand upp dina leder. De lindrar smärta och ger dig energi. De stimulerar och masserar de inre organen och ditt välbefinnande ökar.
Meditation
Yogapassen avslutas med en kort meditation. De fysiska positionerna och andningsteknikerna i yogan förbereder din kropp och ditt sinne för detta.
När du mediterar avleder du dig från alla tankar, som hela tiden dyker upp. Istället återgår du, gång på gång, till att fokusera på andningen. Därigenom skapar du förutsättningar att leva i nuet och utvecklar din förmåga att höra din inre röst.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Almuñécar, Costa Tropical

Almuñécar är en genuint spansk kuststad med ca 30 000 invånare. Den  ligger i provinsen Granada på Costa Tropical, ca 80 km öster om Malaga. Staden kan stoltsera med en 3000 år lång dokumenterad historia, där fenicier, romare och araber (morer) lämnat spår efter sig i dagens gatubild.

Vintertid är staden långt från de stora turistströmmarna väster om Malaga. Sommartid är den däremot ett populärt tillhåll för semesterfirare från inlandet som vill fly den tärande hettan.

Costa Tropical är känt för sitt gynnsamma mikroklimat med milda vintrar tack vare läget vid foten av Sierra Nevada och bjuder på mer än 300 soldagar per år. Här odlas bl.a. tropiska frukter som annars inte klarar sig i Europa.

Skrivarveckan innehåller:

 • Flygfältstransfer t/r (OBS! ej flygresa)
 • 7 nätter på Hotel Victoria Playa ****
 • Frukost- och middagsbuffé inkl. drycker
 • Bokad ”skrivarstuga” inkl gratis wi-fi
 • 5 x lätt lunch i ”skrivarstugan”
 • dagliga skrivarpass, ledda och på egen hand
 • dagliga yogapass (ledda)
 • 2-3 vandringar

Datum:
Pris: 950 €/person i dubbelrum, 1100 €/person i enkelrum. 550€/person utan logi och transfer.(OBS! Alla priser exkl flygbiljett!)
Min-max. antal: 13-15 delt.
Vi har 10 platser i dubbelrum, 5 platser i enkelrum.

Anmäl dig här

Flygresor

Notera att flygresor inte ingår i resepaketet. Du måste själv boka dina flygbiljetter till Malaga. Däremot ingår flygfältstransfer Malaga-Almuñécar tur-retur (~1 h, ca 80 km).

Det är även möjligt att boka extra nätter och anlända någon dag tidigare. Ta kontakt, så hjälper vi till med att boka hotell och transport till och från hotellet enligt dina önskemål.

Anmälan, bekräftelse och betalning

Du anmäler dig genom att fyll i det elektroniska anmälningsformuläret . Alternativt kan du också skicka dina uppgifter per e-post eller ringa oss. Som bekräftelse får du en faktura på förhandsbetalningen per e-post. Du säkrar din plats genom att betala förhandsbetalningen på 300€ genast efter anmälan. Slutraten bör vara betald senast ….

Vi har begränsat antalet platser på resan för att kunna ge varje deltagare individuell handledning i sitt skrivande. När de 15 platserna är fyllda, tar vi ännu emot 2-3 namn på väntelistan.

Anmäl dig här

Reseförsäkring

Du ansvarar själv för rese- och resgodsförsäkringar. Skaffa dig ett EU-sjukvårdskort, så är du berättigad till offentlig akutvård i Spanien. Du kan beställa det på FPA:s webbsida.

Vid behov använder vi även privatsjukhuset Vithas Medical Center ett stenkast från hotellet, där det numera ges service på både svenska och finska. Tandvård av hög kvalitet finns också att tillgå.

Avbokningsvillkor

Avbokningsvillkoren är uppgjorda enligt den finländska paketreselagen som trädde ikraft 1.7.2018. Vi rekommenderar att du tecknar en reseförsäkring som innehåller annulleringsskydd.

 1. Vandringspaketet kan avbokas avgiftsfritt fram till 28.1.2020.
 2. Vid avbokning 29.1-7.3 debiteras förhandsbetalningen.
 3. Vid avbokning 8.3-20.3 debiteras 50% av resepaketet
 4. Vid avbokning 21.3-24.3 debiteras 75% av resepaketet
 5. Om du blir tvungen att avboka 25.3 eller senare debiteras 95% av resepaketet.

Du har rätt att överlåta ditt resepaket till en annan myndig person, om du meddelar oss senast 3 dagar före ankomst till Malaga. Ta kontakt om du är osäker! Info@kalliopeja.fi eller +358-40-522 6587.

Frågor och svar

Om du har frågor eller något du vill fråga, kontakta oss på info@kalliopeja.fi eller ring +358-40-522 6587. Du kan också ställa frågor i vår Facebook-grupp Vandra och må bra i Almuñécar.

Vill du veta mer om oss arrangörer, kolla här.

Anmäl dig här

Ab Kalliopeja Oy har ställt en säkerhet hos Konkurrens- och Konsumentverket som täcker detta resepaket i enlighet med lagen om leverantörer av kombinerade resetjänster (921/2017).

Webbplats byggd med WordPress.com.

Upp ↑