Almuñécar

IMG_0823IMG_0759Tervetuloa meidän Almuñécariin!

Täältä olemme löytäneet paikkamme auringon alla. Almuñécarissa on helppo elää aktiivista, terveellistä ja mielenkiintoista elämää, riippumatta siitä haluatko viettää vain viikonlopun, kuukauden tai koko talven näissä maisemissa.

Koko Andalusia on kuin aarrearkku täynnä mahdollisuuksia uusiin seikkailuihin kun taas Almuñècar on erinomainen asuinpaikka Espanjan Costa Tropicalilla. Se on kaunis ja vilkas pienkaupunki meren ja Sierra Nevadan välissä, kaukana Aurinkorannikon turistivirroista. Mutta kuitenkin vain tunnin ajomatkan päässä Malagan lentokentältä.

IMG_0776Täällä voi aistia aitoa espanjalaistunnelmaa, täällä arkielämä on rauhallista (joskin usein melko kovaäänistä). Monet palaavat tänne uudelleen ja uudelleen vuodesta toiseen.

Aktiivista elämää kaiken ikäisille

Almuñécarissa ja sen kaupunginosissa on paljon nähtävyyksiä ja ajanviettomahdollisuuksia. Kaikki kaupungin nähtävyydet sekä niiden aukio-oloajat löytyvät: www.turismoalmunecar.es/descubre-almunecar.

Täältä löytyy 3000 vuotta vanhoja foiniikkialaismuistomerkkejä, roomalaisia akvedukteja, maurilaisiajan koristuksia.  Mielenkiintoinen nähtävyys on myös vanha kalasuolaamo roomalaisajalta, oliiviöljymuseo, botaaninen puisto ”El Majuelo” veistoksineen.

 

IMG_0759

Almuñécarin kunnan järjestämä kulttuuritarjonta on huimaava, varsinkin musiikin puolella. On erilaisia esityksiä, flamencoa, juhlia ”fiestas” ja ”ferias” sekä urhelutapahtumia. Karnevaalit, pääsiäiskulkueet, disneykulkueet ja joulukulkueet ” Cabalgata de Reyes” kuuluvat kaikki joka vuosi toistuviin tapahtumiin. Turistitoimiston infopisteistä saat helpoiten tietoa mitä kaupungilla tapahtuu . Nettisivusto www.news.almunecar.se listaa myös mitä tapahtuu ravintoloissa, baareissa, kaduilla ja kirkoissa. Kannattaa tsekata!

Paikalliset matkanjärjestäjät tarjoavat matkoja ja päiväretkiä mm. Granadaan, Alhambraan, Malagaan, Cordobaan, Sevillaan, Frigilianaan, Nerjaan, Maron luolille ja Alpujarraan. Voit myös lähteä hiihtämään tai laskettelemaan Sierra Nevadaan tai osallistua vuoristovaelluksiin. Olemme toistaiseksi ainoa taho Almuñécarissa, joka tarjoaa suomenkielisiä retkiä . Voit tietysti myös hyödyntää muiden järjestäjien tarjontaa, josta suurin osa löytyy: www.resa.almunecar.se.

Jos haluat tutustua Afrikan mantereen puolella sijaitsevaan Melillaan, niin sekin hoituu helposti.  Naapurikaupungista Motrillista on säännöllinen laivayhteys Mellillaan, joka edelleen kuuluu Espanjaan. Motrillista voit aloittaa myös Välimerenristeilyn. Malagasta puolestaan pääset Marokkoon laivalla. Suosittelemme toki kokeneiden järjestäjien 2-3 päivän matkoja kielitaitoisella oppaalla. Autamme sinua mielellämme löytämään hyvän vaihtoehdon.

 

 

 

Webbplats byggd med WordPress.com.

Upp ↑