Utflykter vintersäsongen 2018-19

Här hittar du nu vårt utflyktsprogram för hösten 2018. Under sensommaren och tidig höst tillkommer det ev några resor ännu.

Vi har valt sådana resmål som vi själva gillar och är intresserade av. Vi försöker alltid vara så pålästa som möjligt och delar gärna med oss vad vi vet. För att resorna ska bli så trevliga och givande som möjligt för alla, har vi medvetet valt att hålla grupperna små, max 27 pers per resa (=mellanstor buss), på vissa ännu färre. Vi har bara goda erfarenheter av små grupper och vill därför hålla det så!

Oftast är vi bägge två med på resorna, vilket betyder att gruppen vid behov kan dela på sig och gå lite olika rutter. Det kan vara bra att veta för dig som kanske funderar på om du klarar av att promenera så mycket. Ta gärna kontakt om du vill fråga upp något.

Du kan redan nu anmäla dig via anmälningsformuläret på dessa sidor eller kontakta oss per e-mail på info@kalliopeja.fi, eller per sms +358-40-522 6587. Uppge då alltid namn, resa+datum och hur vi kan nå dig i Almuñécar. Läs också våra anmälnings- och annulleringsvillkor .

Välkommen med!

Marianne och Kaj Kunnas 

PS. Syksyn 2018 suomenkielinen retkiohjelmamme löytyy tästä


IMG_197610.10. Axarquias pärlor

Den här dagen är ägnad åt att beundra och njuta av de storslagna vyer som de små vita byarna erbjuder, där de ligger som ett vitt pärlband vid foten av naturparken Sierra de Tejeda, Almijara y Alhama. Målet för dagen är byn Comares, också kallad Axarquias balkong, dock av många ansedd som dess krona.


mountain villages26.10 La Alpujarras skatter

I bergsbyarna på Sierra Nevadas sydsluttningar är det ett måste att bekanta sig med deras gastronomiska läckerheter, olivolja, ostar, honung, torkade frukter och mandlar, bröd och charkuterivaror av olika slag. Och tar man sig tid för tapas eller lunch bjuds det ofta på lufttorkad skinka, La Alpujarra-områdets specialitet. Men här finns också lokala karamell- och chokladproducenter i gatubilden.


alhambra31.10 Granada & Alhambra – morernas sista utpost

Granada är en av juvelerna i den andalusiska kronan med sitt storslagna Alhambra från den moriska tiden. Vi bekantar oss först med palatsstaden och dess fascinerande historia, för att sedan söka oss ner mot stadsdelen Albaicín och dess gamla, moriska kvarter och sevärdheter. Både Alhambra och stadsdelen Albaicin finns på UNESCOS världsarvslista.


D6272155-83E0-4482-AAE8-0AC00500D1D62.11 Setenil de las bodegas och vinprovning

I Setenil de las bodegas, strax norr om Ronda, har man helt ”bäddat in sig” i berget och skapat en egen byggnadsstil abrigo bajo rocas (~skydd under klippor). Samhället och berget har vuxit ihop. Efter att vi bekantat oss med byn, ätit lunch eller gjort en tapasrunda, är det dags för ett besök på en ekologisk vinodling. Ronda-vinerna har den senaste tiden fått många erkännande för sin goda kvalitet.


IMG_15099-10.11 Sevilla – Andalusiens kronjuvel

Sevilla är en förtrollande stad med ett enastående historiskt och konstnärligt arv att förvalta. Vi gör tillsammans en rundvandring i de centralaste delarna av staden, besöker katedralen, Reales Alcázares, Torre del Oro och Plaza de España. Vårt hotell ligger centralt i Santa Cruz, den judiska och kanske mest pittoreska stadsdelen, endast 10 min promenad från katedralen och Reales Alcázares.
OBS! Vi behöver din anmälan senast 10.10.2018


23.11 Córdoba och vinprovning i Montilla

Vi spenderar dagen i Córdobas historiska centrum, besöker Mesquitan, Córdobas stora moské från slutet av 700-talet och dess nyare tillbyggnad, basilikan. Vi vandrar också runt i Judéria, de judiska kvarteren, besöker den sefardiska synagogan och beundrar några av de vackra innergårdarna som staden är känd för. På hemvägen besöker vi en bodega i Montilla och får prova på viner från D.O. Montilla-Moriles, som  är regionens egen vinappellation.


julbelysning1.12 Julöppning i Malaga

Julen är stor i Spanien.  En av de stora attraktionerna för staden Malagas invånare och turister är den enormt påkostade julbelysningen, som förnyas varje år och har sen några år tillbaka varit en kombinerad ljus- och musikshow. Det är definitivt värt en resa!


IMG_2098 - KopiaFruktvandringar hösten 2018

Vi besöker Almuñécars äldsta ekologiska fruktodling och får njuta av pinfärska frukttapas i varierande form. Köp hem av färsk frukt eller ekologiska sylter/marmelader.

 


IMG_0728Historisk stadsvandring i Almuñécar

Vi gör en ca 3 h vandring som inkluderar museibesök, ev bussbiljett, paus för dricka och tapas. Rutten varierar från gång till gång.
Välj goda vandringsskor, väderanpassad klädsel och glöm inte vattenflaskan!


VIMG_1297andringsdagar runt om i Granada och Malaga-provinserna

Du som vill röra på dig, gärna tillsammans med andra, och vill njuta till 100% av vår underbara natur- ibland av ett blått hav, ibland av storslagna bergsvyer – ta på dig vandringsskorna och kom med på våra vandringsdagar.


Annonser

WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: