Vandringsresa till Villefranche-sur-Mer/Nice

Det här är i första hand en vandrings- och motionsresa, trots att vi befinner oss bara ett stenkast från Nice med alla sina storstadsnöjen och lyxhotell. För på den här berömda sträckan av Rivieran finns även mycket för den som vill vandra och uppleva en varierande natur med havsnära miljöer och höga höjder.

När vi inte vandrar i trakterna runt Villefranche-sur-Mer, med de vackraste av utsikter, njuter vi av det bästa som franska Côte d’Azur har att erbjuda. Vi bor i Villefranche, en pittoresk, medeltida hamnby och har några av Rivierans mest kända stränder på promenadavstånd, härliga Nice runt udden och Monaco på endast 30 min avstånd med lokalbuss. Under veckan har du två lediga dagar och alla kvällar fria att äta middag och strosa omkring i mysiga Villefranche, Beaulieu-sur-Mer eller Nice.
(Notera att det också finns möjlighet att fixa egen logi i Villefranche eller i Nice och bara anmäla sig till vandringspaketet.)

Våra vandringar kan beskrivas som medeltunga. Höjdskillnaderna är stora och kan tidvis vara krävande för den som inte är van att vandra i sådan terräng. Villefranche är byggt på olika nivåer och redan att röra sig i gamla stan kräver hundratals trappor. Vandringsdagarna går vi mellan 10-20 km. Du behöver ha en god kondition och muskelstyrka för att orka och kunna njuta av heldagsvandringarna. Vi avslutar alla vandringsdagar med stretching och muskelvård och sätter in frivilliga motionspass under de lediga dagarna (t.ex. bootcamp, pilates).

Anmäl dig här


Dagsprogram

Fre/Dag 1. Ankomst och incheckning på Hotel Provencal, Villefranche-sur-Mer. Vandring eller kortare promenad  för att orientera oss i byn. Ca 7-8 km

Lö/Dag 2. Vandring till Beaulieu-sur-Mer och vidare till Villa Ephrussi de Rothschild på Cap Ferrat inkl trädgården. Ca 10 km. Stretching/muskelvård. Ledig eftermiddag/kväll.

Sö/Dag 3. Vandring upp till Éze medeltida by, vilket innebär en lång stark stigning på ca 2 km. Ca 13-15 km totalt. Stretching/ muskelvård. Ledig kväll.

Må/Dag 4. Vandring på höjderna i Villefranche-sur-Mer och över till Nice. Buss eller vandring tillbaks till Villefranche-sur-Mer, 10-20 km. Stretching/muskelvård. Kvällen ledig.

Ti/Dag 5. Ledig dag (t.ex. i Nice) med eget innehåll. Motionspass på kvällen.

Ons/Dag 6. Vandring Cap Ferrat runt (Paloma Beach, Pointe Saint-Hospice mm). Ledig eftermiddag/kväll. Ca 15-17 km. Stretching/muskelvård.

To/Dag 7. Ledig dag.  Möjlighet att besöka Monaco (30 min med lokalbuss). Alternativt strandliv i Villefranche eller på berömda La Paloma Beach på St Jean-Cap Ferrat. Motionspass på kvällen.

Fre/Dag 8.  Hemresa.
(Vi förbehåller oss rätten till förändringar i programmet)

Anmäl dig här


Vandringsresa till Côte d’Azur – i samarbete med GN-Wellness

Innehåller:

 • Flygfältstransport t/r
 • 7 nätter i dubbel- eller enkelrum
 • 7 x frukost
 • 1 x middag
 • 5 ledda vandringar
 • transporter som ingår i vandringarna
 • ledda motionspass varje dag (stretching/muskelvård/bootcamp/pilates)

Vandringsledare: Gerd Marianne Kummel-Kunnas och Kaj Kunnas, Kalliopeja Ab
Ansvarig för övriga motionspass:
Gun Nyholm-Stara, GN-Wellness
Pris
: Alt. A. 950€/pers/ i dubbelrum inkl. frukost (exlusive flygresor),
Alt. B. 1150/pers/i enkelrum inkl. frukost (exklusive flygresor).
Alt. C. 450€/person, exklusive flygresor, flygfältstransport, logi, frukost. Välkomstmiddag ingår.
Inkvartering: Hotel Provençal i Villefranche-sur-Mer (ca 10 km från Nice centrum). Vi har bokat 8 dubbelrum, 2 enkelrum. Om du väljer alternativ C, ordnar du själv logi, frukost, flyg samt flygfältstransport.
Max antal deltagare 18-20. Min antal deltagare 14 .
Anmälan senast …… eller tills platserna är fyllda.

Anmäl dig här


Flygresor

Flygresor ingår inte i priset: Helsingfors-Nice, t/r är för många det lämpligaste valet. Från Österbotten finns det andra alternativ med Norwegian och SAS via Stockholm. Du väljer själv de flygtider som passar dig och din tidtabell bäst. Vi hjälper till med att boka eller hitta lämplig transport till och från flygfältet.


Anmälan, bekräftelse och betalning

Du anmäler dig via det elektroniska anmälningsformuläret. Alternativt kan du också skicka dina uppgifter per e-post eller ringa oss. Som bekräftelse får du en faktura på förhandsbetalningen per e-post. Du säkrar din plats genom att betala en förhandsbetalning på 300€ genast efter anmälan. Slutraten bör vara betald senast ...


Reseförsäkring

Du ansvarar själv för rese- och resgodsförsäkringar. Skaffa dig ett EU-sjukvårdskort, så är du berättigad till offentlig akutvård i Frankrike. Du kan beställa det på FPA:s webbsida.


Avbokningsvillkor

Avbokningsvillkoren är uppgjorda enligt den finländska paketreselagen som trädde ikraft 1.7.2018. Vi rekommenderar att du tecknar en reseförsäkring som innehåller annulleringsskydd.

 1. Vandringspaketet kan avbokas avgiftsfritt fram till 1.3.2020.
 2. Vid avbokning 2.3-9.4 debiteras förhandsbetalningen.
 3. Vid avbokning 10-23.4 debiteras 50% av resepaketet.
 4. Vid avbokning 24-27.4 debiteras 75% av resepaketet.
 5. Om du blir tvungen att avboka 28.4 eller senare debiteras 95% av resepaketet.

Du har rätt att överlåta ditt resepaket till en annan myndig person, om du meddelar oss senast 3 dagar före ankomst till Almuñécar. Ta kontakt om du är osäker! Info@kalliopeja.fi eller +358-40-522 6587.

Kalliopeja svarar inte för frivilliga försäkringar som resenären behöver under resan. Du bör därför se till att du har ett tillräckligt reseförsäkringsskydd som täcker person- och egendomsskador samt inkluderar avbokningsskydd.

Anmäl dig här


Frågor och svar

Om du har frågor eller något du vill fråga, kontakta oss på info@kalliopeja.fi eller ring +358-40-522 6587 (Gerd Marianne). Du kan också ställa frågor i vår Facebook-grupp Vandra och må bra i Almuñécar.

Vill du veta mer om researrangören,  kolla här.

Ab Kalliopeja Oy har ställt en säkerhet hos Konkurrens- och Konsumentverket som täcker detta resepaket i enlighet med lagen om leverantörer av kombinerade resetjänster (921/2017).

Anmäl dig här

Webbplats byggd med WordPress.com.

Upp ↑